De opdracht is middels een meervoudige opdracht waar 5 architecten een plan voor hebben gemaakt.
De randvoorwaarden waren dat in het bestaande smalle straat beeld een behoefte was aan lucht.
Om ruimte te creeren is gekozen voor een horizontaal vormgegeven plan. Daarnaast is het plein vergroot.
Om het straat beeld ruimtelijk te verbreden is er gebruik gemaakt van een overgangszone openbaar prive.
Elk bouwblok heeft een eigen architectuur in een andere baksteen die een warme en zonnige uitstraling heeft.
De gevels zijn zo ontworpen dat de blokken zich als rustig geheel presenteren terwijl de woningen individueel herkenbaar zijn.
Het ruime plein en het zilveren blokje pleinwoningen vormen het middelpunt waar de stroken van erkerwoningen met warme uitstraling op uitkomen.

Hoofdtype 1
Door de gunstige oriŽntatie van de tuin heeft dit woningtype het wonen en koken op de begane grond.
Aan de straatzijde heeft de eetkeuken een erker die de overgang en contact met de straat vormt.

Hoofdtype 2

Hier is de bezonning van tuinen ongunstiger.
Daarom is de woonlaag gesitueerd op de eerste verdieping met frans balkon aan de zonzijde in een erker.
Omdat hierdoor de entree en toilet niet op deze laag geplaatst zijn kan de ruimte optimaal benut worden.

Pleinwoningen
Het pareltje in het plan als middelpunt wordt uitgevoerd in een strakke antracietkleurige steen met een zilveren coating.