50 WONINGEN CPO

“Mi Akoma di color” betekent "mijn gekleurd hart".
In het kader van 100 jaar woningwet is een CPO gestart die zijn navolging niet kent.
Delta Forte ontwikkelde de plannen samen met de toekomstige bewoners.
De bewoners zijn bewoners uit de hoogbouwflats in de Bijlmer.
De bewoners die in de Bijlmer willen blijven wonen en bereid zijn om met veel liefde mee te werken aan het ontwerpen van de nieuwe woningen waren van harte uitgenodigd om zich aan te melden.
Rochdale hield rekening met de financiele draagkracht van haar huurders dus werden er ongeveer 20 woningen in de sociale huursector gebouwd en ongeveer 20 woningen in de middensegment koopsector, met 10 extra voor de flexibiliteit.
Het is een uniek experiment en een kans voor de toekomstige bewoners om vanaf het allereerste moment betrokken te zijn bij het ontstaan van de nieuwe woonwijk.
Donald Lambert heeft in het stedenbouwkundig ontwerp van Nieuw Grunder

ruimte gegeven aan de invulling van het plein, een grote wens van de bewoners.

De toekomstige bewoners leggen bij de start bouw en de oplevering de wethouders en burgemeester Cohen uit hoe de wijk tot stand kwam.
Veel verwachtingen waren rond het exotisch uiterlijk van de wijk en men was verbaasd dat de woningen grotendeels van metselwerk met een schuine kap waren.
Michiel Maas schrijft in Cobouw: "Bewoonster Ria van Dorpel heeft daar twee verklaringen voor. “Veel plannen bleken uiteindelijk toch te duur.
En andere vonden we gewoon niet mooi. Er is een voorstel geweest voor een Afrikaans compound-ontwerp, maar dat vonden we niks.
We zijn in Nederland, dus we wilden ook gewoon een Nederlands huis”.

“Ze zijn gewoon te goed geintegreerd”, grapt Aboutaleb"

publicaties over Mi Akoma di Color

Film "Samenbouw in Zuidoost" interview Manon Pattynama