De opbouw van dit plan is te zien als twee in elkaar geschoven L-vormige bouwblokken.
De buitenste L is huur: de Groene Wig kenmerkt zich door het vormen van een stedelijke wand langs de weg, en vorm zich als een gesloten bouwblok.
Aan de overzijde van de straat ligt een park over de gehele breedte van dit blok, wat een van de elementen is die in het plan zijn gehandhaafd. Een deel van de woningen van de Groene Wig is op het dak van de parkeergarage gebouwd zodat zij aan de straatzijde hiervan profiteren door een hogere verdiepingshoogte.
De binnenste L ,koopwoningen, de Compound vormt met de voetbebouwing

van de gerenoveerde Florijnflat een voetgangersgebied; het Delgadoplein.
De plattegronden orienteren zich volledig op het pleintje, om de sociale controle de garanderen. De indeling is in nauw overleg met bewonerspanels tot stand gekomen. De panels bestonden uit een engelstalige groep met veel bewoners uit Ghana en een Nederlandstalige groep met veel Surinaamse deelnemers.
Het plein als een verlenging van de huiskamer, een ontmoetingsplek en veilige speelplek voor kinderen. De harde wand van het bouwblok wordt hier verzacht door de uitbouwen op de begane grond in een warme kleur metselwerk.